Realcombiz
  • Megaupload: Συλλογή υπογραφών από Πειρατικό Κόμμα για την επιστροφή των αρχείων


    Click the image to open in full size.

    Το Κόμμα Πειρατών της Καταλονίας καλεί όσους ζημιώθηκαν από το κλείσιμο του Megaupload να συμμετάσχουν σε μια μαζική καταγγελία με σκοπό την δικαίωση τους.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κόμματος μεταφρασμένη:

    “Εκατομμύρια νόμιμοι χρήστες ζημιώθηκαν από την προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβάλλουν τον νόμο τους παγκοσμίως.

    Το FBI έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ισχυρίζονται τα λόμπι των εταιρειών περιεχομένου, σε μια άκαρπη προσπάθεια να αποτρέψουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο αποθηκευμένο στο Megaupload, ένα μέρος του οποίου ισχυρίζονται πως παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, βάσει της νομοθεσίας των ΗΠΑ. Ωστόσο την στιγμή που ένα μεγάλο μέρος αυτού του παράνομου περιεχομένου είναι ακόμα διαθέσιμο στο διαδίκτυο μέσω άλλων υπηρεσιών, αυτή η πράξη όχι μόνο δείχνει την ματαιότητα αυτών των μέτρων αλλά μας υπενθυμίζει πως αυτά τα αρχεία δεν είναι κατ ‘ανάγκην παράνομα, ούτε έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

    Αντιθέτως, με το κλείσιμο της υπηρεσίας έχουν εμποδίσει την πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία ιδιωτών και οργανώσεων, προκαλώντας ενδεχομένως τεράστιες προσωπικές, οικονομικές και κοινωνικές ζημιές σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Επιπλέον, το Πειρατικό Κόμμα της Καταλονίας πιστεύει πως μπορεί να έχουν παραβιαστεί τα άρθρα 197 και 198 του Ισπανικού ποινικού κώδικα περί καταχρήσεως των προσωπικών δεδομένων.

    Η εκτεταμένη ζημία που προκλήθηκε από το ξαφνικό κλείσιμο του Megaupload είναι αδικαιολόγητη και εντελώς δυσανάλογη με τον στόχο που επιδιώκονταν. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Πειρατές της Καταλονίας σε συνεργασία με Διεθνή και άλλα Πειρατικά Κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του Πειρατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας) ξεκίνησαν να διερευνούν αυτές τις πιθανές παραβιάσεις του νόμου και θα διευκολύνουν τις υποβολές καταγγελιών κατά των αρχών των ΗΠΑ σε όσες περισσότερες χώρες είναι δυνατόν, για να εξασφαλιστεί θετικό αποτέλεσμα.

    Για να γίνει αυτή η κοινή καταγγελία, δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα όπου οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμός που επηρεάστηκε από το κλείσιμο του Megaupload μπορεί να πάρει μέρος, ανεξαρτήτως του τύπου του λογαριασμού που είχε στην υπηρεσία.

    Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημείο εκκίνησης έτσι ώστε να βοηθηθούν οι νόμιμοι χρήστες του Διαδικτύου στο να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, από τις νομικές παραβιάσεις οι οποίες προωθούνται από εκείνους που επιθυμούν να κλειδώσουν πολιτιστικά υλικά με επιθετικό τρόπο, προς δικό τους οικονομικό όφελος.

    Ανεξάρτητα από ιδεολογία, ή απόψεις σχετικά με την νομιμότητα ή τα χρηστά ήθη αυτών που διαχειρίζονταν το Megaupload, πράξεις όπως το κλείσιμο αυτής της υπηρεσίας προκαλούν τεράστια ζημιά στους νόμιμους χρήστες της και αποτελούν απαράδεκτες και δυσανάλογες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.

    Γι’ αυτούς τους λόγους ζητούμε από τον καθένα να διαδώσει το κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτήν την κίνηση, γιατί ενέργειες σαν και αυτές δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγχωρούνται.”

    Για την παραπάνω κίνηση μας ενημέρωσε πριν λίγες ώρες ο ίδιος ο Kim Dotcom μέσα από το ακόλουθο tweet:

    Click the image to open in full size.
    Αν θέλετε και εσείς να συμμετάσχετε στην καταγγελία μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

    Πηγή: http://toptech4u.gr

    0 σχόλια → Megaupload: Συλλογή υπογραφών από Πειρατικό Κόμμα για την επιστροφή των αρχείων

    Δημοσίευση σχολίου