Realcombiz
  • Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή από την Sunlight

     
     
    Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων – δύσκολων από κάθε άποψη – ετών, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας Sunlight του Πάνου Γερμανού. Πρόκειται για μια επένδυση 20 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε μια δύσκολη περιοχή της χώρας όπως είναι η Κομοτηνή, όπου η εταιρεία ήδη δημιούργησε καινούργιο, σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου.

    Η μονάδα υλοποιήθηκε σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αναμένεται να συμβάλλει στην άνοδο των ρυθμών ανακύκλωσης μολύβδου στη χώρα μας η οποία βρίσκεται στο 20% έναντι 95% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Η επένδυση αυτή θα εξασφαλίσει 50 νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τη χώρα μας στην προσαρμογή στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες ώστε να αποφεχυθούν μελλοντικά πρόστιμα στον τομέα αυτό. Η διοίκηση της Sunlight διαμήνυσε μάλιστα πως οι επενδύσεις δεν θα μείνουν εδώ αλλά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση όλο το 2013. «Η προοπτική της Ελλάδας ως επενδυτική βάση είναι ιδιαίτερα θετική καθώς εκτός του πολύ καλού και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, η χώρα μας γειτνιάζει με τη βόρεια Αφρική, την ανατολική Ευρώπη και την Ινδία. Περιοχές που πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη παγκοσμίως» ανέφερε ο Κ. Λαύκας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η καινούργια ονάδα είναι η πιο σύγχρονη της Ευρώπης, η ετήσια παραγωγική δυναμική της θα ξεπεράσει τους 15 χιλιάδες τόνους και θα αποτρέψει την εκορή συναλλάγματος ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο θα παραμείνει στην Ελλάδα.

    Η συγκεκριμένη κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας έρχεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση επενδύσεων από την Olympia Develompent του κ. Γερμανού στο λιανεμπόριο και την στήριξη με άμεσες επενδύσεις της προσπάθειας ανάκαμψης της οικονομίας.
    από:http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=255818

    0 σχόλια → Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή από την Sunlight

    Δημοσίευση σχολίου